Kedves Családtagok!
Kedves EduSenior Program Résztvevői!
Kedves Szenior és Szépkorú Társaink!
Kedves Barátaink! Ismerőseink!
EduSenior Program Szimpatizánsai!

I. A napokban - a Covid -19 csökkenése is előidézte , hogy - néhány tavaszi aktuális - emberközeli és gyermekközpontú programot kezdtünk előkészíteni a korábbi "csapatmunkában " is! Így került szóba, és tervbe egy "Húsvét váró- érzékenyítő- nemzedékek együttműködésével " . kedves , játékos, vidám, lelkeket és szíveket melengető,több korosztályt is megmozgató rendezvény szervezése a Gárdonyi Géza Művelődési Házban Miskolcon 2022 április 8-án.
A szervezés, előkészitő, egyeztető megbeszélések során felszínre került egy éppen 10 éve indított  nagy projektünk, mely "Az aktív idősödés - a nemzedékek szolidaritása 2012 évben" készült és igen népszerű volt Miskolcon, de országosan is sok helyre eljutott az akkori projekt alapitók által készített "Módszertani kézikönyv "-és a gyakorlatban valósult meg a program

Az "Aktiv Időskor 2012" Nemzetközi kiíró szervei - Brüsszel-meghírdette a az évben - 2012  született "Jó gyakorlatok" pályázatát. A Lépjünk együtt Nagyi-Játsszunk együtt Nagyi Magyar -Miskolc pályázat bekerült a legjobbak közé- s mint ajánlott tevékenység felkerült a nemzetközi jó gyakorlatok honlapjára is!

A projekt említésére azért is szerettem volna kitérni, mert a mostani"Húsvétváró...." programunknak a "Lépjünk együtt Nagyi ....." projektünk a 2012 évi  "Nyuszi buli ....." adja a főbb elemeit- korszerűsitve, kiegészitve.
Néhány rövidített dokumentumát a mellékletben megtaláljátok. Reméljük mások is akadnak akik még tudnak a közelgő Húsvéti Ünnepekre programokat tervezni. Igény esetén a "Lépjünk együtt ..." projektünk Módszertani Kézikönyvét is meg tudjuk küldeni - elektronikusan, mely részletes leírást ad a program egészéről.

II. Az EduSenior Programunk Alprogramjában résztvevőknek szeretném jelezni, hogy a késő ősszel megszakadt "EduSenior Vándorkiállítás " folytatásának előkészítését is megkezdtük a Szervezőkkel együttműködve. A menetrendje - terveink szerint - nem változik , mely szerint a következő három állomás : Bükkábrány -  Miskolc - Kazincbarcika.Az előkészítő , egyeztető beszélgetések alapján - a jelzett helyszíneken 2022 április- május - június hónapokban kerülne sor, később jelzett konkrét időpontokban és helyszíneken. Egyelőre eddig tudtunk előre gondolkodni! Vannak még településeink akik korábban jelezték igényüket és konkrét közreműködésüket egy egy kiállítás szervezésére, rendezésére - tőlük még türelmet kérünk.

III.Az MTA MAB TH Gerontológia Munkabízottság gondozában, az MTA MAB Elnökségének pályázati támogatásával rövidesen megjelenik a 2021 . évi közös együttműködésünkről és szakmai munkánkról a szakmai beszámoló kis kiadványunk .Címe : "Az élet él , és élni akar" /Ady E/ . Az elektronikus példányt az EdUSenior résztvevőinek, támogatóinknak, szimpatizánsoknak , sajtónak  - megküldjük.

IV. Ezúton is köszönjük a "Demencia Képregényünkkel" kapcsolatos igen sok és változatos, hasznos kedves, elismerő, biztató gondolataitokat. Munkákat tovább folytatjuk és készítjük a következő - sorban a 4.. számot - a különkiadással az ötödik részt. Sajnos eddig nem sikerült olyan támogatót találni aki a papíralapú kiadást szponzorálja. Így a kis településekre, elzárt helyszínen élő egyedül élő idős korúak részére nem tudjuk eljuttatni képregényünket:


V. A Miskolci Szakképzési Centrummal közösen indított "Szenior Suli" az MSZC Élményközpontban továbbra is nagy érdeklődéssel és Szépkorúak - Diákok együttműködésével minden hét kedd és csütörtök napokon a Központban igen barátságos - mondhatnám családi hangulatban -  és aktív együttműködéssel- eredményesen halad a befejezése felé! Jövő héten készülök személyes látogatásra és készítünk fotókat, - megküldöm.

VI. Sajnos még mindig legalább 100 db Turisztikai Kérdőív kitöltésére kérnénk Benneteket! Megköszönve az eddigi elküldötteket, és mindazoknak külön is akik kis "csapatnak" is megküldték, vagy segítettek a Klubjukban kitölteni akiknek nem volt internet elérhetőségük.  Most is ezt a módszert tudom ajánlani - ha van lehetőséged -küld tovább a kérdőív linkjét : www.harmadikkoregyeteme.hu  megtalálható .KÖSZÖNJÜK!

VII. Az EduSenior Alprogramjai továbbra is működnek. Az Alprogramok Koordinálói tartják a közvetlen kapcsolatot a mindenkori résztvevőkkel. A honlapunkon :  www.harmadikkoregyetem.hu továbbra is az aktuális szakmai anyagok, beszámolók, alkotások stb fenn vannak Hasonlóan a Facebookon az EduSeniorKincsetár is közli a legújabb fejleményeket, aktuális információkat.

Vigyázzatok továbbra is magatokra! Legyetek minél többet levegőn , napon és mozogjatok! Ha van lehetőségetek kertészkedjünk -itt a tavasz - szobában , erkélyeken kiskertekben , bérházak környékén stb legyetek ötletesek és néhány magot, gumot, növényt ültessünk és gondozzuk.-rendszeresen.
Bízom benne hogy a tervezett kiállításokon sikerül többetekkel személyesen is találkozni
Szeretettel Dr Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke    a "Laci bácsi"