Kedves  Munabízottsági Tagok!
Kedves EduSenior Program Résztvevők!
Kedves Szenior /Szépkorú Társaink!
Kedves Barátaink!

Örömmel és szakmai tisztelettel adjuk közre az Észak -Magyarország 2022 . év. 04.  07-i számában megjelent "Évkönyvben a gerontológia "című cikkét. A "Beszámoló" elektronikus változatát korábban megküldtem! A szöveg végén található linkeken érhető el!

Ezúton is szeretnénk Prof Dr Dinya Zoltán Munkabízottsági elnök úrral együtt KÖSZÖNETET mondani Munkabízottságunk valamennyi közreműködő Tagjának a közös szakmai-tudományos munkát segítő aktivitásukért! Köszönjük a szakmai együttműködő Partnereinknek támogató szakmai, emberi segítségüket. Köszönetet mondunk a több száz önkéntes segítőknek, Nyugdíjas Klubok Vezetőinek és Tagjainak, a többgenerációs családok aktív segítőinek! Köszönjük a Sajtó érdeklődését szakmai-tudományos munkánk iránt és a társadalom rendszeres tájékoztatását munkánkról!

Egy kis Munkabizottsági "JÖVŐKÉP", tervek a 2022.évre:.Szakmai Partnerekkel, Idősödő és Idős korú Társainkkal együttműködve,
 
2022. évben is folytattuk,/ folytatjuk munkánkat. Befejeződik rövidesen az "Ageing Turisztikai" kutatással kapcsolatos kérdőívek kitöltése és visszaküldése. 2022 április 15 -től megkezdjük az értékelését

2022.évben folytatjuk az EduSenior Programunk Alprogramjainak feladat megoldására beérkezett alkotások, kézműves munkák, versek, tanulmányok, innovációs művek stb 2021 év őszén megkezdett "Vándorkiállításának " , -és a Covid -19 járvány miatt megszakadt - kiállításait  Jelenleg egyeztetett idők a következők : 2022 04 .21 Bükkábrány, 2022 05 04 Miskolc, 2022 05 31 Kazincbarcika! A készülő konkrét  meghívókat folyamatosan juttatjuk el az érdeklődők részére.

A Kiállításokkal egybekötve tervezünk egy egy -Covid -19 járvánnyal is összefüggő - szakmai tudományos előadás tartását részben Munkabízottságunk Tagjainak közreműködésével, részint a speciális témákban célcsoporjaink igényei alapján is -  elméleti és gyakorlati tudományos tapasztalattal rendelkező szakemberek bevonásával

Folytatjuk a Miskolci Szakképzési Centrummal a "Digitális szakadék " csökkentését is szolgáló Szenior Suli  informatikai képzéseinket. A 2012 évben Miskolc MJ Városban elkezdődött "idős és Időskorú emberek" számítógépes oktatása a "Digitális Város " keretei között . Terveink között szerepel az elmúlt 10 év szakmai tapasztalatainak összegzése. Ennek érdekében előkészítés alatt van egy témával kapcsolatos kutatási tervünk összeállítása .

2012 .évben "Az aktív idősödés és a nemzedékek Európa Éve" kereteit között létrejött Lépjünk együtt Nagyi - Játsszunk együtt Nagyi projekt tapasztalatait - a Munkabízottságunk 4 Tagjának az együttműködésével szintén tervezünk egy kutatást , mely a Covid -19 és a nemzedékek szolidaritását, kapcsolatát és együttműködési lehetőségeit vizsgálja!

Folytatjuk a "Demencia prevenció Képregényünket", mely igen népszerű és egyre szélesebb körben kerül felhasználásra . Szeretnénk papír formában is megjelentetni - szponzorok támogatásával - és eljuttatni kis településekre elsősorban egyedül/magányosan élő idősödő és időskorú Társainknak!

Az aktív , tevékeny, minőségi, méltóságteljes , egészségben minél tovább megélt időskor érdekében 2022 év szeptemberétől "Kerekasztal beszélgetéseket" kezdeményezzünk a Nyugdíjas Szervezeteknél -állami, egyházi, civil, társadalmi és magán - a "2020 -2022  Covid -19 év aktivitásainak -az életen át tartó tanulás keretei között -  legeredményesebb gyakorlati megoldásainak összegyűjtésére, esetleges szerény publikálására.

Az elmult hetekben , napokban mind Kazincbarcikáról, mind Miskolcról több egyéni és idősödő.idős korú kisebb csoportok kerestek meg telefonon, Messengeren vagy éppen személyes találkozásainkkor egy fontos kérdéssel: Mikor indul az Akadémia a Miskolci Egyetemen ? , illetve mikor indul az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán? .  Megkezdtem/ megkezdtük a kérdezést az "illetékes" Szervezetek elérhető képviselőitől, a válaszadás folyamatban van

MEGÉRKEZTEK! IGEN Mik?  HÚSVÉTVÁRÓ Fotok A Gárdonyi Géza Művelődési Ház 2022 04 08 rendezvényéről .  /Molnár Zsoltné Ilike néni, nyugdíjas Óvodapedagógus fotói/ Az Alábbi Facebook linken érhető e l.Részese lehettem ennek a csodálatos, gyermekközpontú, sokszínű, játékos, érzelemgazdag, nemzedékeken átívelő, hagyományokat megőrző, tiszteletben tartó ,a Húsvét ünnepekre érzelmileg ráhangoló rendezvénynek Köszönet a 2012 évi 3.Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány Lépjünk együtt Nagyi-Játsszunk együtt Nagyi sikeres projektjének korszerűsítési munkáit megvalósító, újból befogadó Gárdonyi Géza Művelődési Ház Vezetőjének, Programszervezőknek, Munkatársaknak!.  Köszönet a "régi-új " közreműködő Partnereknek : Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Vezetésének , Nyugdíjas Klubjaiknak Vezetőinek, Tagjainak, Köszönet a Belvárosi Óvoda 2+1 nyugdíjas Óvodapedagógusnak,k-Köszönet a gyerekeket előkészítő és segítő  a Hejőcsabai Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és a Szent Erzsébet Katolikus Tagóvoda ,óvodapedagógusoknak és pedagógusainak előkészitő munkáit s nem utólsó sorban a Szimbiózis Alapítvány igen népszerű állatsimogató nyusziainak és kedve Gondozójának. KÖSZÖNET AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRT! A Gyerekek és Nagyik, közreműködők és  a  péntek délelőtt hangulatát, történéseit a mellékelt "Fotóalbum" meggyőződésem szerint az írásnál jobban tükrözi !

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Szeretettel : Dr Dobos László a 3KEMA Kuratórium elnöke     a Laci bácsi
Bocsánat! Közben a Facebookra felkerült a Bükkábrányi kiállításunk részletes meghívója ! Akinek lehetősége ott olvashatja. Termmészetes egy következő levélben megküldöm.
 


Facebook album link:a.png
Dr. Dobos (2).pdf